Hvilke altaner er de bedste du kan vælge?


Selv de mindste gårdhaver eller lejligheds altaner kan omdannes til små haveskader. Med en lidt tankegang og en kærlighed til planter kan du forvandle din altan til det mest underholdende aspekt af dit hjem.

 

Hvis din altan

TIP: Vores eksperter i havearbejde råd, Kathy Bosin tilføjer, “Hvis din altanhavens formål er at dekorere fronten af ​​dit hjem, skal du vælge lysfarvede etårige. Røde, lyserøde og lilla pelargonier minder om de europæiske landsbyer og forbedrer altid en altan. Husk at regelmæssigt fodre dine års bøger for at opnå den bedste ydelse. ”

Som enhver have skal du overveje sol, vand og klima. Hvis din altan er klemt fast mellem to andre altaner, kan du overveje at konstruere en skyggefuld oase, der tilbyder noget privatliv. En solrig altan kræver solelskende planter. Det kan være nødvendigt at indarbejde en lille vandfunktion for at opveje varmen. Når du vurderer forholdene på din altan, kan du begynde at tænke på at sætte dine ideer i gang.

Fordi du har at gøre med et lille, indesluttet rum, vil du nødvendigvis begrænse dine planter, rekvisitter og funktioner til små genstande. Vælg planter, der er lette at vedligeholde – ikke f.eks buskete, aggressive arter.

Se hvad nogle gode altaner kan gøre for dig

Altan urtehave

En fremragende lille have er en simpel container urtehave. Det attraktive grønne felt matchet med de subtile duftstoffer af urter vil gå langt hen imod at skabe en stille altan tilbagetog. Prøv en smedejernsplanteholder fyldt med små stenbeholdere til timian, oregano, marjoram, citrongræs og rosmarin.

En anden mulighed er en lang stenbeholder plantet med lavendel ovenpå en lille smedejernsbænk. Medtag et lille sæt smedejernstole og et bord, så du kan slappe af i din have. Tilføj hængende kurve med etårige i lilla nuancer, så dine naboer også kan nyde farverne.

TIPS: Kathy rådgiver, “Stauer blomstrer kun i kort tid. Du bør undgå dem, hvis du vil pakke et stempel farve, der varer hele sæsonen.”

Asiatisk inspireret have

Små japanske gårde eller skjulte kinesiske gyderhave kan inspirere til og med de mest beskedne altaner. Overvej igen små og enkle rekvisitter og planter. De fleste orientalske haver har naturlige pryd af træ, sten og vand. Vælg genstande lavet af disse materialer til en zen-lignende altan tilbagetog.

Vi har styr på alt med at bygge altaner

Giv to stenbænke udstyret med puder broderet med asiatisk inspireret design og et lille, firkantet stenbord. Tilføj en stor stenbeholder til dyrkning af bambus og en stor skål, der huser en enkelt stor vandlilje. Afslut det med hængende papirlygter og flere små stenbeholdere fyldt med krysantemum, valmuer eller simpel plantning.

Overvej at fylde din niche med små bregner og enkle grønne løv planter for et cool gemmested. Dit private hjørne af regnskov kan sidde lige oven på din altan. En kurvende chaise-lounge og en tilstødende afføring til en kande vand kan være det perfekte sted at slappe af. Fyld med hængende kurve med bregner og omring chaischen med terrakottabeholdere med grønne blade. Sørg for at vælge sorter, der vokser opad snarere end udad. Et enkelt ornament af krystalvindklokker kan gøre dette til det ideelle sted at slappe af.

TIPS: Kathy anbefaler, “Hvis dit mål er at skabe en privat plads til at sidde, skal du bruge store potteplanter til at skjule dit opholdsområde for forbipasserende. Husk, at potteplanter i en solrig beliggenhed kræver omhyggelig og regelmæssig vanding for at opretholde optimal sundhed.”

 

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hvilke altaner er de bedste du kan vælge?

log in

Become a part of our community!
Don't have an account?
sign up

reset password

Back to
log in

sign up

Join BoomBox Community

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format