Isolering er vigtigt for energieffektiviteten


Glasfiberisolering er energieffektiv, overkommelig, nem at installere og let tilgængelig i en lang række størrelser, typer og R-værdier. Det kan holde dit hjem varmt om vinteren og behageligt køligt om sommeren. Og glasfiberisolering kan reducere dit energiforbrug, hvilket resulterer i lavere brugsregninger og bidrager til en sundere planet.

installer isolering

isolerende med glasfiber

Fiber Glass batts passer mellem wall studs.

Det er imidlertid kritisk vigtigt, at du installerer isoleringen korrekt og er i overensstemmelse med alle gældende byggekoder. Her ser vi på flere dokumenterede metoder til installation af glasfiberisolering, som alle er godt inden for kapaciteterne hos DIY-boligejere.

Glasfiberisoleringstyper

Følgende er en kort beskrivelse af glasfiberisolering. For mere, se Home Insulation Buying Guide. Glasfiberisolering, sammensat af fint spunnede glasfibre, er dagens mest populære type boligisolering. Den er tilgængelig i tre former: ruller, batts og løs fylde.

Isolering bliver brugt i stort set alle huse

Rulleisolering kommer i lange rullebånd. Det kan tilpasses til at passe eksisterende rum.

Bai isolering ligner rulleisolering, bortset fra at den kommer forklædt i færdigmonterede strimler. Batter er ofte nemmere og hurtigere at installere, fordi de i høj grad reducerer mængden af ​​skæring, der kræves.

Løsfyldningsisolering, der undertiden hedder indblæsningsisolering, består af fluffede glasfiberstykker, som let kan spredes manuelt eller blæst på plads af en mekanisk blæser. De fleste boligforbedringsbutikker lejeisoleringsblæsere.

Roll- og Bai isolering sælges i to standardbredder: 15 inches bred til montering mellem trærammer placeret 16 inches på midten og 23 inches bred til indramning, der er 24 inches på midten. Begge typer er tilgængelige over for kraftpapir eller aluminiumsfolie, der tjener som fugtbarriere. De er også tilgængelige unfaced, hvilket betyder, at de ikke har nogen fugtbarriere. Unfaced isolering er ofte lagt over eksisterende isolering for at øge energieffektiviteten i hjemmet.

Når du installerer isoleret isolering, skal fugtbarrieren (papir eller folie) vende mod den opvarmede og afkølede side af rummet, så når du isolerer mellem vægtæpper, skal du sørge for, at papir eller folie fugtbarrieren vender mod rummet.

R-værdien af ​​isolering fortæller dig dens isoleringsværdi. Det er et mål for termisk modstand, der forhindrer overførsel af varme. Jo højere R-værdi nummer, jo tykkere isoleringen er, og jo bedre det isolerer.

Isolering skal have en høj r værdi

Den nøjagtige R-værdi, du har brug for afhænger af flere faktorer, herunder størrelsen og opførelsen af ​​dit hjem og det geografiske område, hvor du bor. Hus med 2-til-4 indrammede vægge kræver som regel en R-13-isolering, og 2-til-6 indrammede vægge kræver R-19-isolering. Standard R-værdien for isolerende loftsrum er mellem R-30 og R-40.

Vægge er typisk isolerede med facet Bai isolering, fordi den kommer til forkant i strimler, der passer til standard 8 fods høje vægge. Imidlertid er rollens isolering også helt acceptabel. Du skal bare skære strimlerne i længden for at passe mellem hver stang.

Forsigtig: Installering af glasfiberisolering udsætter dig for fine glasfibre, der er irriterende for huden, øjnene og lungerne. Når du håndterer isoleringen, skal du bære lange bukser, en langærmet skjorte, tætte øjenbriller, handsker og en støvmaske, eller endnu bedre, en respirator med dobbelt patron. For at holde kløende glasfibre fra at stikke til din hals, dryss babypulver på den udsatte hud omkring din skjorte krave.

Der er et par forskellige måder at skære gennem isolering, men den enkleste metode til gør-det-selv er at bruge en straightedge og utility kniv som vist på dette billede.

What's Your Reaction?

Cry Cry
0
Cry
Cute Cute
0
Cute
Damn Damn
0
Damn
Dislike Dislike
0
Dislike
Like Like
0
Like
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Comments 0

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Isolering er vigtigt for energieffektiviteten

log in

Become a part of our community!
Don't have an account?
sign up

reset password

Back to
log in

sign up

Join BoomBox Community

Back to
log in
Choose A Format
Gif
GIF format